ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУНа дан 27. јануара када наша Света Црква слави спомен на првог Архиепископа, учитеља и просветитеља Светог Саву у свим храмовима орашачког намесништва служена је Света Литургија и пререзани су славски колачи онима који славе овај празник. Деца су у великом броју присуствовала Литургијском сабрању и својим певање учестовали у њему. У свим храмовима је прочитана Светосавска посланица нашег Архијереја Јована у којој нас наш Епископ поучава да се угледамо на Светог Саву, на тај светли пример и да ка Господу кренемо његовим, светосавским путем. Велики број деце предшколског и школског узраста је приступио Светој Чаши и тиме се сјединио са Господом Исусом Христом на овај велики празник.

Након Свете Литургије Светосавску приредбу под називом „Светосавске искре“ су извели ученици ОШ „Светолик Ранковић“ из Аранђеловца. Након њих су и остала деца присупила рецитовању песама о Светом Сави, а као што је пракса дуги низ година за узврат су добијали светосавске пакетиће. У свим школама орашачког намесништва, свечано је прослављена школска слава Свети Сава. Свештеници су пререзали славске колаче, а ученици су припремили многобројне приредбе са својим учитељима и наставницима чиме су овај свети дан учинили још свечанијим и лепшим.

Немања Искић, ђакон

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,