СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ И ШКОЛИ “ЈОВАН ПОПОВИЋ” ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН У ЦРКВИ СВВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ И ШКОЛИ “ЈОВАН ПОПОВИЋ”Ускликнимо с` љубављу Светитељу Сави!

На дан светог Саве дечија срца и уста пуна су хвале овом највећем Србину и најмилијем српском детету Растку Немањићу – светом Сави.

Деца школе “Јован Поповић” особито су заблагодарила овом дивном светитељу у цркви Свeтог великомченика Димитрија у насељу Сушица на светој Литургији, припремивши се, да се достојно сусретну са Христом у светој Тајни Причешћа, а најпосле и са светим Савом, отпојавши му хвалу кроз песмице њему у част припремљене, за шта су од братства цркве била награђена пригодним пакетићима.

Божанствену Литургију у Цркви Светог великомученика Димитрија служили су: протојереј-ставрофор Радомир Ракић, јереј Александар Сенић, протонамесник Небојша Ракић и протонамесник Александар Јовановић.

Колач, жито и децу у школи у Шумарицама благосиљао је протонамесник Срђан Тешић, а у матичној школи протонамесник Небојша Ракић и протонамесник Саша Антонијевић.

Свештеници су и овом приликом забалодарили деци на пригодном програму и поучили их у беседи да следе пут светог Саве, пут који води у живот вечни, а то је оно што нам је овај светитељ оставио у аманет докле год је српског рода и колена.

Марко Арсенић, вероучитељ

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,