ХРАМОВНА СЛАВА У ЦЕРОВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ХРАМОВНА СЛАВА У ЦЕРОВЦУТрећега дана Свете Тројице, 29. маја 2018. године, Црквена Слава обележена је веома свечано.

Св. Литургијом началствовао је Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење протојереја-ставрофора Миладина Михајловића архијерејског намесника опленачког, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја-ставрофора Рајка Стефановића архијерејског намесника крагујевачког, протојереја Драгана Брашанца, протођакона Ивана Гашића, ђакона Милутина Гашевића и уз појање хора са Опленца и диригента Марије Ракоњац.

У надахнутој беседи Епископ је појаснио да је мудар човек онај ко носи Бога у себи и живи Богом. Дух Свети нас учи да живимо сагласно вољи Божијој. Једино добро под сунцем је Бог, а када се човек уподобљава Богу и сам постаје добар и постаје Бог по благодати.

У току Литургије, Епископ је ђакона Милутина Гашевића рукоположио у чин свештеника. Овом приликом је новорукоположеног свештеника очински посаветовао како да поступа са повереном паством, породицом и собом. Уједно је појаснио народу колико је света и узвишена свештеничка служба и да свако онај ко напада свештеника, напада Цркву Божију. Након поуке, Епископ је причестио велики број верника, а највише деце која су живо учествовала у Св. Литургији.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Посебна радост свих мештана осетила се због послужења свих присутних гостију први пут у новом трпезару који је саграђен за непуна три месеца. У току ручка надлежни парох бираним речима поздравио је честитог Епископа, свештенство и народ, а оцу Милутину честитао рукоположење и да дух ведрине којим је зрачио као вероучитељ у овој парохији на дан Светог Духа пренесе у нову парохију која му је поверена од Духовног Оца.

Духовна поука Епископа шумадијског Г. Јована

У име народа, надлежни парох се захвалио Првојерарху епархије шумадијске на Очинским саветима да Црквену Славу припремају заједничким средствима у временима тешким и данас овим саветима добисмо колачаре за још седам година.

протонамесник Дејан Петровић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,