ХРАМОВНА СЛАВА У СЕЛУ ОПАРИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ХРАМОВНА СЛАВА У СЕЛУ ОПАРИЋУУ недељу, 3. јуна 2018. године, када српска Црква слави Светог цара Константина и царицу Јелену, прослављена је храмовна  слава  у селу Опарић, свечано и скромно како и доликује једној цркви, која има како духовну тако и историјску важност.

Светом Литургијом началствовао је протојереј Огњен Гребић, парох драговски, уз саслуживање јереја Слободана Савковића, пароха у Великим Пчеицама, и јереја Александра Јаћимовића, пароха превешког.  Певницу храма испунио је хор из Врњачке бање предвођен хоровођом Дејаном Ђорђевићем.

Храм је био испуњен верним народом, а свечаности је присуствовао велики број деце из овдашње основне школе „Душан Поповић“. Они су били обучени у народне ношње подсећајући нас на нашу традицију и обичаје. Светој Литургији, испред локалне самоуправе, је присуствовао председник општине Рековац др Александар Ђорђевић.

Присутнима се беседом обратио старешина храма, јереј Бојан Стојадиновић, који је говорио о важности, на првом месту данашњег, али и свих других празника. Након тога верни народ је приступио Светој чаши, међу којима је био велики број деце. Старешина храма уручио је захвалнице Емилији Смиљковић, Драгану Глишићу и Милану Стевановићу који су помогли на украшавању и улепшавању храма.

После Светог Причешћа учињен је опход око храма и пререзан славски колач, који су ове године, у част Светог цара Константина и царице Јелене, принели Милан и Ружица Брашић, домаћини славе.

Након отпуста, у порти храма приређено је послужење за најмлађе који су улепшали овај важан дан са село Опарић, а затим су домаћини позвали све присутне да приступе трпези љубави.

Јелена Стојадиновић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,