СЛАВА ХРАМА СВИХ СВЕТИХ НА СВЕТИЊИ ПДФ Штампа Ел. пошта

СЛАВА ХРАМА СВИХ СВЕТИХ НА СВЕТИЊИНа празник Св. Цара Константина и Царице Јелене, у недељу када наша света Црква слави и празник Свих Светих, сабрали смо се на освештаним темељима храма, на брду Светиња изнад Чумића, који је посвећен управо Свим Светима. Благословом Његовог Пресвештенства Епископа шумадијског Господина Г. Јована, по први пут је на темељима овог храма служена Света Литургија. Вођење радова на изградњи овог храма поверено је протојереју Милану Томићу, пароху чумићском.

Сабрањем је началствовао протонамесник Слободан Радивојевић, парох влакчански уз саслуживање пароха грбичког јереја Милана Петровића и пароха лужничког јереја Гојка Марковића. На крају Литургије пререзан је Славки Колач и приређено је послужење за присутне вернике, а затим се прешло у просторије црквене сале у Чумићу где је домаћин Славе, протојереј Милан Томић са својом породицом, приредио славски ручак за све присутне. Следеће године домаћин славе ће бити Господин Небојша Гачић, уз жељу и наду да ће храм до следеће славе бити озидан и засвођен.

протојереј Милан Томић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,