ДРУГИ ЧЕТВРТАК ПО ДУХОВИМА У СТАРОЈ ЦРКВИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ДРУГИ ЧЕТВРТАК ПО ДУХОВИМА У СТАРОЈ ЦРКВИЕпископ шумадијски Г. Јован служио је у четвртак 07. јуна 2018. године Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслуживање братства овога светога храма.

Беседећи на 40. зачало Јеванђеља од Матеја, Владика је рекао да реч обретење значи налазак и данас на празник Обретења главе Светог Јована Крститеља ми прослављамо преношење његове главе у Цариград. О важности Светог Јована Крститеља говори сам Господ Исус Христос када каже да је он највећи човек рођен од жене. Као Претеча Господа Исуса Христа, Свети Јован је већ проповедао крштење за опроштај грехова и био је веома познат. Из тамнице шаље своје ученике коју су са интересовањем и помало са завишћу гледали на чуда која је Господ чинио, са питањем да ли је Господ Исус Христос тај кога треба да чекају или је потребно да чекају некога другог. Господ Исус Христос је одговорио тако да им је оставио могућност да они сами поверују. Овим се нама даје пример и прилика да кроз Цркву и кроз историју нашега спасења, увидимо да је Господ Исус Христос Спаситељ и Син Бога живога. Као што је Светог Јована Крститеља Бог послао у своје време и нас шаље у своје време, да ми у овом времену посведочимо да је Бог жив и да то наше сведочанство буде упућено онима поред нас. Зато смо ми послани да остваримо своје призвање на остварење достојанства оних који су примили реч Божију и држе је остварујући себе призвон на Царстко свештенство.

протођакон Мирослав Василијевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,