СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак, 12. јуна 2018. године, када наша Света црква слави Преподобног Исакија Далматског, служена је Света литургија у храму Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.
Свету Литургију је служио протојереј Горан Ђерковић, а саслуживао је ђакон Недељко Дикић.

За певницом су појали протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и члан црквеног одбора Љубодраг Максимовић.

"Где је два или три, ту сам и ја са вама", каже Господ. Данас је храм био пун деце предшколског узраста као и деце која похађају верску наставу и која су дошла са вероучитељицом Оливером Станчић. Причешћен је велики број деце која похађају верску наставу.

После прочитаног Јеванђеља протојереј Сретко Петковић је у беседи објашњавао деци и одраслима смисао Светог причешћа, смисао Христове жртве на крсту, шта значи сјединити се са Христом. Отац Сретко је позвао децу и родитеље да чешће долазе у храм Божији да обрате пажњу на лични однос, да се не удаљавају од Бога, да избегавају игрице и интернет, јер је и погубно и штетно за мале душе дечије. Сам Господ је рекао пустите децу да долазе мени, јер је њихово Царство Божије. Такође и да деца слушају родитеље, јер тако нам заповеда и заповест Божија.

После Свете литургије приређена је агапа, трпеза љубави, за дечицу које је спремило братство овог храма.

ђакон Недељко Дикић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,