МАЛО ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕ У РАБЕНОВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

МАЛО ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕ У РАБЕНОВЦУДана 21. јула 2018. године, када наша Црква прославља Светог Великомученика Прокопија, Његово Преосвештенство Епископ Јован извршио је мало освећење Цркве и освећење новог иконостаса у Цркви Светог Архангела Гаврила у Рабеновцу.

Нашем Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник лепенички и в.д. левачки протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, игуман манастира Пиносаве о. Петар, протојереј Драган Брашанац, протојереј Драгослав Цветковић, протонамесник Новак Илић и протођакон Иван Гашић. Литургијско појање предводили су Православни појци из Београда.

Пре самог почетка Свете Литургије, Владика је најпре обавио свечани чин "мало освећење Храма" а затим је осветио и нов иконостас који је израдио дуборезац Мирослав Медић из Крагујевца, док се за осликавање икона побринуо иконописац Слободан Јанићијевић из Јагодине.

Епископ Јован је на малом входу чином протојереја одликовао старешину Цркве протонамесника Новака Илића уз поучне речи и упутства за даљи рад и напредак у даљем свештеничком раду.

Духовна поука Епископа шумадијског Г. Јована

На самом крају Свете Литургије граматом признања одликован је Председник Општине Рековац господин др Александар Ђорђевић, док су архијерејским граматама захвалности одликовани господин Витомир и Драгољуб Васић из Вукмановца, Славољуб и Божидарка Јовановић из Кавадара, Драган Јеремић из Вукмановца, Драган Васић из Белушића и Живомир Јовановић из Кавадара.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Литугијско славље и радост наставила се за трпезом љубави која је приређена од стране одборника Црквене општине, али и сутрадан када је одржана "Четврта гулашијада у Рабеновцу - Дани Владимира Владе Вукићевића" која сама по себи привуче око 2.000 тога дана.

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,