ЦРКВА У БОТУЊУ ПРОСЛАВИЛА СВЕТУ ПЕТКУ ТРНОВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЦРКВА У БОТУЊУ ПРОСЛАВИЛА СВЕТУ ПЕТКУ ТРНОВУУ среду 08. августа 2018. Светом Литургијом служеном у храму Свете Петке у Ботуњу, Црква Божија је прославила Свету Петку Трнову уз служење свештеника Петра Бранковића и Милана Ћосића.

Прота Милан се након прочитаног Јеванђеља обратио вернима, подсећањем на лепоту наше вере која човеку даје најузвишенији смисао постојања да служи Богу и људима са умиљењем у срцу и љубављу. Пример је светитељка коју данас прослављамо која је била као једна од мудрих девојака о којима смо чули из данашњег Јеванђеља и која је знала  умела да припреми довољно уља у кандило своје вере, које јој је у поноћној тами обасјало пут ка Женику Христу. Зато је потребно да се научимо од ње и да наше уље вере буде љубав ка Христу, којом ће нас Он препознати, била је поука проте Милана.

Након причешћа верних, преломљен је Славски Колач, а порта храма је била претесна да прими све верне који су на овај дан дошли у храм и заједнички прославе Свету Петку Трнову.

протођакон Мирослав Василијевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,