Веронаука
ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ОШ МИРКО ЈОВАНОВИЋ - КОЛИКО ПОЗНАЈЕМО НАШУ ВЕРУ? ПДФ Штампа Ел. пошта

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ОШ МИРКО ЈОВАНОВИЋ - КОЛИКО ПОЗНАЈЕМО НАШУ ВЕРУ?По први пут 13. априла у О.Ш. “Мирко Јовановић” одржано је такмичење из веронауке. Учествовали су ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда. Будући да је ово било прво такмичење, деца су показала лепо знање из верске наставе, и са великом љубављу су се пријавили на ово такмичење. Такмичење су организовали вероучитељи ове школе ђакон Иван Антонијевић и Олиер Беговић диригент хора Саборне Цркве у Крагујевцу.

Опширније...
 
ПРОМОЦИЈА 10. ЈУБИЛАРНОГ БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА „РАСТКО“ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРОМОЦИЈА 10. ЈУБИЛАРНОГ БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА „РАСТКО“„Душа ваша је колевка Бога Живога. Срце ваше престо је Његов.
Ум ваш гора Синајска.“

Основна школа „17. октобар“ из Јагодине, је издала 10. по реду јубиларни број школског часописа „Растко“. Часопис већ пет година заредом излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, по одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, а уз сагласност координатора за веронауку Архијерејског намесништва беличког, јереја Миломира Тодоровића. Главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић, часопис излази два пута годишње о дану школе и о Савиндану.

Опширније...
 
ВЕРТЕПАШИ У ТОПОЛИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЕРТЕПАШИ У ТОПОЛИВертеп – приказ рођења Христовог, и ове године се одиграо у Тополи, овога пута у просторијама КУД-а “Опленац”.

Ову већ традиционалну приредбу извели су ученици трећег разреда О.Ш. “Карађорђе”, које су припремили учитељица Г-ђа Слађана Делић и вероучитељ Г-дин Александар Алексић, а уз помоћ Црквеног хора “Опленац”, и Г-дина Првослава Мајсторовића који је помогао у сценографији “Вертепа”.

Опширније...
 
ПРИПРЕМА ЗА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ МЕЂУ ОСНОВЦИМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРИПРЕМА ЗА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ МЕЂУ ОСНОВЦИМАУ петак 23. децембра 2011. године ученици од првог до четвртог разреда О. Ш. “Наталија – Нана Недељковић” из Великог Поља извели су приредбу поводом предстојећих празника. Ученици првог, другог и трећег разреда певали су песме посвећене стварању и Рођењу Христовом, а ученици четвртог разреда кроз игроказ приказали су празнике везане за Божић почевши од Детинаца, Материца, Отаца, Бадњег дана и Рођења Христовог – Божића.

Опширније...
 
У СУСРЕТ БОЖИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

У СУСРЕТ БОЖИЋУУ уторак, 03. јануара 2012. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумдијског Господина Јована, Духовни центар Саборне цркве угостио је у епархијској сали ученике ОШ "Ђура Јакшић" из Крагујевца, који су том приликом извели пригодну приредбу "Божић и божићни обичаји у Србији". Ова приредба је, уствари, огледни час, који су ученици са вероучитељем већ извели у својој школи за ученике свих разреда и њихове наставнике, као и за децу из предшколских одељења и њихове родитеље.

Циљ ове приредбе (часа) је да млађе нараштаје упозна са лепим православним народним обичајима, којима се код нас обележавају и украшавају Божић и божићни празници и упозна са црквеним и хришћанским коренима тих обичаја, јер сви ти обреди имају своју дубоку символику и одраз су трајања вере у живога Бога.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,