Веронаука
ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК У ЈОВАНОВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК У ЈОВАНОВЦУДруги дан Свете Тројице - Духовски понедељак, јесте дан сеоских литија у месту Јовановац близу Крагујевца. Као и ранијих година, празновање сеоских литија започело је Светом Литургијом у невеликој, и на жалост још увек незавршеној, цркви Св. Јована Крститеља.

Опширније...
 
ЦРКВЕНИ ХОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ МИРКО ЈОВАНОВИЋ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ПОСЕТИО СВЕТИЊЕ ЛЕВЧА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЦРКВЕНИ ХОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ МИРКО ЈОВАНОВИЋ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ПОСЕТИО СВЕТИЊЕ ЛЕВЧАДеца која певају у хору при храму Св. Саве на Аеродрому из Основне школе Мирко Јовановић, у недељу 18. априла посетила су манастир Каленић и манастир Прерадовац. Дечији хор је основан са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у децембру прошле године и у њему су деца узраста од 7 до 15 година.

Опширније...
 
СВЕТОСАВСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” - БРОЈ 6 ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТОСАВСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” - БРОЈ 6 Часопис “Растко” је мала ризница ђачког стваралаштва, радости живљења и искрености коју само чисте душе поседују.

Читајући шести број овог часописа уживаћете у збору и умотвору ученика модерног доба – оних који не скривају да желе што боље да упознају свет савремене технологије, који марљиво уче стране језике и већ знају шта хоће од живота, али исто тако поштују своје корене, веру и традицију и настоје да њиховим бићем влада дух Светосавља.

Опширније...
 
УПОЗНАЈМО НАШУ ВЕРУ, ОБИЧАЈЕ, ТРАДИЦИЈУ – веронаука у крагујевачким вртићима ПДФ Штампа Ел. пошта

УПОЗНАЈМО НАШУ ВЕРУ, ОБИЧАЈЕ, ТРАДИЦИЈУ – веронаука у крагујевачким вртићимаУз Божију милост, са благословом његовог преосвештенства господина Јована као и свесрдну помоћ запослених у установи за децу претшколског узраста “Нада Наумовић” већ трећи пут заредом у периоду од 15. септембра до 22. децембра 2009. године одржана је настава из веронауке по програму “Упознајмо нашу веру, обичаје, традицију” у крагујевачким вртићима “Лептирић” и “Бамби”.

Наставу је држала професор разредне наставе, вероучитељица у Основној школи “Светозар Марковић”, Јелена Ракић.

Опширније...
 
Рачанско намесништво ПДФ Штампа Ел. пошта

Списак катихета по школама и месту 2013/2014.

РАЧАНСКО НАМЕСНИШТВО

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,