Веронаука
ШКОЛСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” ПДФ Штампа Ел. пошта

ШКОЛСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО”Kао и претходних, и ове године, поводом Дана школе, 17. октобра 2009. Године, из штампе је изашао пети број школског часописа „Растко“, који издаје Основна школа “17. октобар“ из Јагодине.

За часопис пишу деца која су чланови новинарске секције школе, а коју по одобрењу директора школе Биљане Милановић, уз сагласност координатора за веронауку намесништва Беличког Епархије шумадијске јереја Јовице Јовановића, води вероучитељ Борис Милосављевић, који је уједно и уредник часописа. Стручни консултанти у реализацији часописа су педагог школе Марина Антонијевић и вероучитељ ђакон Нинослав Дирак, док је за лектуру текста задужен наставник српског језика Маја Алексић.

Опширније...
 
ДЕЧИЈА ЈЕ НЕДЕЉА, ТИЧЕ СЕ И НАС ПДФ Штампа Ел. пошта

ДЕЧИЈА ЈЕ НЕДЕЉА, ТИЧЕ СЕ И НАС“Заиста вам кажем, ако се не повратите и будете као деца, нећете ући у Царство Небеско”, Христове су речи, које нас директно и недвосмислено упућују на Његов генерални став, али и на Његов активни однос према деци, према дечијем. Бити дете у срцу, вечита је брига, али и насушна потреба сваког Православца који се труди да своју душу уподоби своме Створитељу. Бескрајно је много цитата у Светом Писму, који нас на директан, или индиректан начин позивају на безазленост, и суд неупрљан страстима и предрасудама овога света, суд, који је дечијем срцу најближи.

Опширније...
 
ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ У КРАГУЈЕВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ У КРАГУЈЕВЦУУ суботу 23. маја, рано ујутру, ученици медицинске школе су кренули у поклонички поход ка манастирима Црне Горе и Србије. Ово путовање је организовано у сарадњи вероучитеља медицинске школе и поклоничке агенције Eпархије шумадијске на челу са о. Зораном Врбашким. Заједно са ученицима ове школе и њиховим вероучитељима на путовање су пошли и професори грађанског васпитања. Искуство путовања је било такво, да су сви ученици, и веронауке и грађанског васпитања, имали прилику да виде наше највеће светиње.

Опширније...
 
ОСАМ ГОДИНА ОД ПОВРАТКА ВЕРОНАУКЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЛАЗАРЕВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ОСАМ ГОДИНА ОД ПОВРАТКА ВЕРОНАУКЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЛАЗАРЕВЦУ Актив вероучитеља колубарско –посавског намесништва на челу са координатором за верску наставу, Биљаном Илић, је 21. маја 2009. године у згради Модерне галерије у Лазаревцу, организовао свечану прославу поводом осам година од повратка верске наставе у школски систем. Циљ и смисао прославе је био, како је то у уводној речи и рекла кординатор за верску наставу, да се захвалимо свима онима који су помогли да се овај пројекат реализује, најпре помесном Епископу шумадијском Господину Јовану, Црквеној општини Лазаревац, Градској општини Лазаревац и другим локалним институцијама и личностима, али најпре родитељима и деци који похађају верску наставу и без којих данас ова прослава и сама Веронаука не би ни постојала и не би имала смисла. Други разлог организације оваквог скупа јесте био промоција овог, за васпитање и образовање деце, веома важног предмета.

Опширније...
 
ВЕРОНАУКА У ЈАГОДИНСКИМ ВРТИЋИМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЕРОНАУКА У ЈАГОДИНСКИМ ВРТИЋИМА Могло би се рећи да традиционално већ пет година уназад јагодински вероучитељи на челу са Борисом Милосављевићем сарађују са дечијим вртићима и деци предшколског узраста кроз игру, бојање, цртање, библијске приче, песму шире благу вест хришћанства.

Ове школске године је и направљен и један корак напред, па су почев од октобра три ученика гимназије Јелена Спремо, Ивана Миљковић и Илија Цветковић, који иначе похађају часове веронауке у Гимназији, спремљени и обучени да и они раде са децом из предшколске установе при ОШ ''Рада Миљковић''. Наравно овај труд је обостран уз велику подршку директорке јагодинских вртића госпође Весне Остојић, са којом је вероучитељ Борис Милосављевић започео сарадњу још 2004. године док је она још увек радила као васпитач предшколаца.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,