Чланци поређани по датуму: субота, 03 март 2018

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЈАГОДИНИУ другу недељу поста, која је посвећена Светом Григорију Палами, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован био је у редовној канонској посети у храму Светих Апостола Петра и Павла у Јагодини.

Владика је служио Свету Архијерeјску Литургију уз саслужење архијерејског намесника беличког протојереја-ставрофора Небојше Младеновића, протојереја-ставрофора Радослава Станковића, протонамесника Миломира Тодоровића и јереја Јовице Јовановића.

ЛИТУРГИЈA ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА У ХРАМУ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВРЕОЦИМАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у среду друге недеље Часног поста, тачније 28. фебруара 2018. године, служио Литургију Пређеосвећених дарова, у храму Покрова Пресвете Богородице, у Вреоцима. Непосредно пред Свету Литургију свештенство Колубарско-посавског намесништва исповедио је духовник манастира Драча, отац Онуфрије, који је након тога саслуживао у литургијском сабрању епископу Јовану, заједно са архијерејским намесником космајским протојерејем-ставрофором Љубишом Смиљковићем и свештенством овог намесништва.