Чланци поређани по датуму: среда, 23 мај 2018

ПРОСВЕТИТЕЉИ СВЕСЛОВЕНСКИ ТОРЖЕСТВЕНО ПРОСЛАВЉЕНИ У ШУМАРИЦАМАДан Свете браће Кирила и Методија литургијски је прослављен у цркви Светог Георгија у насељу Шумарице. Руком и молитвом Преосвећеног владике Јована освећена су црквена звона која ће позивати док је света и века верни народ на слављење Бога у овом крају.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је началствовао Божанственом Литургијом и просвећивао и надахњивао шумадијски народ речима Златоустовим као некада Свети Кирило и Методије народ Моравске и осталих словенских земаља.

Преосвећеном Епископу Јовану су саслуживали: протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, професор Богословије Светог "Јована Златоуста", који је и произнео дивну беседу као негда Свети Климент у част Свете браће.

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ И ПРАЗНИКА СВЕТЕ БРАЋЕ КИРИЛА И МЕТОДИЈАУ четвртак 24. маја 2018. године када наша Црква прославља Свету браћу Кирила и Методија, Основна школа у Чумићу је прославила дан школе.

Деца су прво учествовала у литургијском сабрању у цркви Светих Петра и Павла. Њих су довеле учитељице Драгана Јовановић, Мирјана Вељовић, Мирјана Јанићијевић, Вања Петровић са директором школе Александром Јовановић.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Милан Борота, а саслуживали су му свештеници Милан Беговић, Милан Петровић, Гојко Марковић и Слободан Радивојевић.

НА ДАН СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ИЗАШАО 22. БРОЈ СВЕТОСАВСКО ЧАСОПИСА РАСТКО ИЗДАЈЕ ОШ “17. ОКТОБАР” ИЗ ЈАГОДИНЕ“Бог ти је даровао, даруј и ти”

На дан словенске писмености и када наша Света Црква прославља велике светитеље Свету Браћу Ћирила и Методија, а ОШ “17. октобар” велики јубилеј 55 година од оснивања, из штампе је изашао 22. број школског Светосавског часописа Растко.

Промоција 22. броја часописа “Растко” одржана је 24. маја 2018. године, у школској Галерији “Одмор”, уз присутво медија и великог броја наставника, учитеља и ученика.