Чланци поређани по датуму: недеља, 09 јануар 2011

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У КРАГУЈЕВАЧКОЈ САБОРНОЈ ЦРКВИПразник Рођења Христовог – Божић објавио је читавом свету да је помирено небо са земљом и да је “Бог толико заволео свет да је и Сина Свога Јединороднога дао, да сваки који верује у њега не погине, него да има живот вечни.” (Јн.3,16).

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН БОЖИЋ У МЛАДЕНОВЦУ 7. јануара 2011. године у Светоуспенском храму у Младеновцу, а у присуству великог броја верника на Евхаристијском сабрању, свечано је прослављен један од најрадоснијих и најзначајнијих празника за целокупни род људски, рођење Витлејемског Богомладенца Христа.

У раним јутарњим сатима отпочело је празнично јутрење, а у наставку Света Литургија на којој је началствовао протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић уз саслужење братства храма Успенија Пресвете Богородице.

БАДЊЕ ВЕЧЕ У ЕРДЕЧУУ парохијском храму у Ердечу који је посвећен Преносу моштију светог оца Николаја, на Бадње вече се окупило више стотина хришћана како би наложили Бадњак и заједнички, са својим парохијским свештеником протонамесником Слободаном Бабићем дочекали Рождество Христово.

ВЛАДИКА ЈОВАН У ПОСЕТИ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУХристос се рађа славите...

Владика Јован је, 4 јануара 2010. године, посетио Геронтолошки центар у Крагујевцу, где је и служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење братства цркве Светог Димитрија. Корисници центра, наши најстарији суграђани, као и запослени у овој институцији, су са великом радошћу дочекали свог духовног оца, У великом су броју присуствовали Светој Литургији и скоро сви, њих преко 80, се причестило.