Чланци поређани по датуму: недеља, 19 мај 2013

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У ВИНЧИ КОД ТОПОЛЕ И РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ЧИН ЂАКОНАНа дан праведног Јова и преноса моштију Светог Саве Српског, 19. маја 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у винчанском храму који је посвећен Мироносицама.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, пензионисани свештеник протојереј Милун Алексић, протонамесник Дејан Петровић и јереј Александар Петровић са ђаконима Епархије шумадијске.

У склопу Свете Архијерејске Литургије Епископ шумадијски и администратор жички, господин Јован, рукоположио је у чин ђакона теолога Александра Бојовића из Чачка.

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У КАРАЂОРЂЕВОЈ ЦРКВИ У ТОПОЛИНа дан светих мученика Тимотеја и Мавра, 16. маја 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Тополи.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, пензионисани свештеник протојереј Милун Алексић, који је овом приликом удостојен чина ношења напрсног крста и постао протојереј-ставрофор, одлуком Епископа шумадијског, за ревност и подвиг у свештеничкој служби, који по речима нашег Владике треба да буде пример и узор свима који су свештенослужитељи; протојереј Ђорђе Радишић и јереј Александар Петровић са ђаконима Епархије шумадијске.