Чланци поређани по датуму: уторак, 28 јануар 2020

ЛАПОВАЧКИ СВЕШТЕНИЦИ У ПОСЕТИ УДРУЖЕЊУ ЗОРА Свештеници при храму Свете Параскеве у Лапову су дан после великог празника Светог Саве посетили особе са инвалидитетом које су окупљене при удружењу Зора.

Наиме, ово удружење постоји од 2015. године и води га Слађан Станисављевић. Оно окупља више волонтера који помажу особама са инвалидитетом, како материјално, тако и кроз разне едукације и програме.

ВЛАДИКА ЈОВАН ОСВЕШТАО УЧИОНИЦУ ЗА ВЕРОНАУКУ У ОШ “ДРАГИША МИХАЈЛОВИЋ” У КРАГУЈЕВЦУУ уторак 28. јануара 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован осветио је учионицу за верску наставу у ОШ “Драгиша Михајловић” у Станову.

Пре самог освећења деца су у шпалиру дочекала Владику, који им је поделио благослов. При освећењу Владики су саслуживали: протојереј-ставрофор Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереји Горан Ђерковић и Сретко Петковић и протођакон Иван Гашић.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак 28. јануара, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић. За певницом су певали: протојереј Драгослав Милован, протојереј Горан Ђерковић и г. Владан Степовић.