Чланци поређани по датуму: петак, 10 април 2015

ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДР ЗОРАНА КРСТИЋА У РЕКОВЦУУ уторак 31. марта 2015. године, у дому културе у Рековцу, са благословом Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован , организована је духовна трибина на којој је говорио професор протојереј-ставрофор Зоран Крстић на тему "Хришћански смисао патње и бола".

Све окупљене на предавању поздравио је домаћин и организатор духовне трибине високопречасни отац Ненад Милојевић, који се прво захвалио професору оцу Зорану Крстићу на издвојеном драгоценом времену да посети Левач у ове дане великога поста и да том приликом поучи и оснажи левачке хришћане како би што радосније и свечаније дочекали Васкрсење Христово.

ВЕРОНАУКА У БАТОЧИНИНа дан 9. 4. 2015. године, ученици Основне школе "Свети Сава" из Баточине, заједно са својим вероучитељем Владимиром Петровићем, континуирано су присуствовали и, кроз појање и Свето Причешће, узимали учешћа у Литургијама Пређеосвећених Дарова. Кроз упознавање са специфичностима саме службе, лагано су се припремали за најрадоснији хришћански празник Васкрс.

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА О ВАСКРСУ 2015. ГОДИНЕ

ЈОВАН

ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВОМ ВЕРНОМ НАРОДУ
ОВЕ БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ, БЛАГОДАТ ВАМ И МИР ОД БОГА ОЦА, БОГА СИНА И БОГА ДУХА СВЕТОГА УЗ СВЕРАДОСНИ ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Српска Православна Црква својој духовној деци о ВАСКРСУ 2015. године

Васкршња посланица - 2015. године

ИРИНЕЈ
по милости Божјој
православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим Архијерејима Српске Православне Цркве – свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни ВАСКРШЊИ поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!