ОДРЖАН САСТАНАК УРЕДНИКА ПРАВОСЛАНИХ РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЈСКИХ СТАНИЦА У КРАГУЈЕВЦУ

ОДРЖАН САСТАНАК УРЕДНИКА ПРАВОСЛАНИХ РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЈСКИХ СТАНИЦА У КРАГУЈЕВЦУБлагословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске организовао је у уторак, 8. фебруара састанак уредника православних радио и телевизијских станица Српске православне цркве. Тема састанка је била умрежавање и програмска сарадња. Састанак је завршен договором да се покрене иницијатива код надлежних архијереја и Светог архијерејског синода Српске православне цркве о оснивању  Асоцијације електронских црквених медија која би потом јединствено наступала пред државним органима и потенцијалним финансијерима. Посао израде предлога Статута будуће Асоцијације поверен је г. Драгану Тадићу, заменику главног уредника Радија Искон. Договорена је, такође, размена емисија и других садржаја како би се програм свих радио и телевизијских станица учинио разноврснијим и квалитетнијим.

Скупу у Крагујевцу присуствовали су уредници Радија Слово Љубве из Београда, Радио-телевизије Беседа из Новог Сада, Радио Гласа из Ниша, Радио Славословља из Суботице, Радио Тавора из Бачке Паланке, Радио Источника из Ваљева, Радио Искона из Врања, Радио Милешеве из Пријепоља, Радио-телевизије Логос из Трстеника и домаћина Радија Златоусти из Крагујевца.

Они су између осталог разговарали и о људским и финансијским ресурсима ових медија, започетим активностима као и онима који треба предузети да би програм био још бољи него што је то био до сада. Оцењено је да је изазов видети колико црквене радио и телевизијске станице могу да делују као једно и у јединству, а међу идејама које би подупрле то јединство је и она о заједничком имену за све црквене радио станице.

Иначе састанак је отворио шумадијски епископ г. Јован који је и овом приликом истакао колика је одговорност посленика речи, као и да бављење информисањем у Цркви не може да буде само посао, већ мора да се осети и доживи као призив.

Састанак је завршен обиласком Богословије „Свети Јован Златоусти” и Радија Златоусти као и трпезом љубави.


(Извор Радио Златоусти)