Одштампајте ову страницу

ТВ ХРОНИКА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ "ВЕРУЈЕМ"

У недељу је емитовано јунско издање ТВ хронике Српске православне епархије шумадијске "Верујем" које заједнички припремају Радио Златоусти и Реионална телевизија Канал 9 из Крагујевца. Аутор ове емисије је Гордана Јоцић, одговорни уредник Радија Златоусти, док се за снимање и монтажу брине Бојан Пауновић. Подсетимо се, ову емисију преноси и Радио-телевизија "Флеш" из Аранђеловца као и ТВ "Храм" из Београда.

У новој хроници погледајте прилоге о томе како су прослављене литија града Крагујевца за празник Свете Тројице, као и литије Јагодине, Смедеревске Паланке и Младеновца. Преносимо вам и видео запис са бденија у манастиру Саринац, уочи празника Вазнесења Господњег и одломак беседе Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована која је тада изговорена, као и видео запис са дочека моштију Светог Нектарија Егинског у манстиру Денковац. Уз остале вести видећете и краћи запис са славе белошевачке цркве посвећене Светом великомученику Лазару. Забележили смо и изјаву др Здравка Јовановића, повереника Синода Српске православне цркве на матурском испиту у крагујевачкој Богословији "Свети Јован Златоусти".

ТВ хроника "Верујем" може се погледати на иначе, управо отвореном званичном Youtube каналу "Епархија шумадијска WEB - TV", где ће убудуће бити постављани и други прилози везани за догађаје у Српској православној епархији шумадијској.