ЈАВНИ ЧАС ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У ОКВИРУ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ

ЈАВНИ ЧАС ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У ОКВИРУ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИУ четвртак, 12. септембра 2013. године, у 12 часова, у ОШ “Вук Стефановић Караџић” у Крагујевцу, одржан је јавни час Верске наставе, у оквиру обележавања Госпојинских свечаности. Овај важан догађај био је и непосредан повод да ову школу, по први пут, посети и наш Преосвештени епископ шумадијски господин Јован, што је посебно придонело свеукупној радости, нарочито ученика који слушају Верску наставу и који су свог владику управо тако и дочекали. Часу су присуствовали и протојереј-ставрофор Сава Арсенијевић, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, јереј Зоран Врбашки, јереј Саша Огњановћ и многе друге личности које представљају Министарство просвете, Школску управу, директори и представници основних школа, координатор за верску наставу Драган Степковић, вероучитељ у ОШ “Ђура Јакшић”, Миодраг Крстић са ученицима из поменуте школе, наставници и ученици ОШ “Вук Стефановић Караџић”.

Након заједничке молитве свих присутних и кратког поздравног говора директора Бојана Конатара, одржан је час посвећен Мајци Божијој Којој смо овом приликом и на овај начин желели узнети нашу љубав, молитве, благодарност и дивљење, а онда и показати да Верска настава може да се реализује у корелацији са наставним предметима као што су: српски језик, историја, географија, музичка култура, ликовна култура, драмска секција, етно секција и фолклор. Час је праћен са великом пажњом, а ученици који су учествовали у реализацији часа су задобили симпатије публике.

Верска настава је веома важна у правилном васпитавању и образовању деце и младих и свакодневно доказује да је неодвојив сегмент процеса свакодневне наставе, један важан ослонац и стуб, карика која повезује све сфере човековог живота, која му даје суштину и значај. Након посете нашег Владике Јована, који је својим доласком посебно увеличао цео догађај и што нам је непроцењиво важно, донео благослов овој школи и свима који у њој уче и раде, надам се да ће у будуће бити још више плодоносног рада.

Након одржаног часа, присутнима се обратила вероучитељица Ирена Баћић захваливши Пресветој Дјеви Која је и на овом месту својом љубављу сабрала оне који је воле и поштују. Захвалност припада и колегама који су помогли у реализацији часа као и свима који су издвојили своје време и уложили труд да би присуствовали овом часу. На крају је уследило послужење за све присутне.

Вероучитељица, Ирена Баћић