Чланци поређани по датуму: уторак, 31 јануар 2017

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 1. јануара 2017. године, када Света православна црква слави Преподобног Макарија Египатског и Светог Марка Ефеског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ.ТРОЈИЦЕ У КОРИЋАНИМАУ храму Св. Тројице у Корићанима, у недељу, 29. јануара 2017. године, када наша црква прославља и празнује Часне Вериге светог апостола Петра, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић, протонамесник Срећко Зечевић, јереј Слободан Савић и протођакон Иван Гашић.

СВЕТОСВСКА ПРОСЛАВА У ЛАЗАРЕЦУУ петак, 27. јануара 2017. године у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу прослављен је Свети Сава, први српски архиепископ. Као и сваке године велики број ученика основних и средњих школа се на дан школске славе причестио, узевши тако активно учешће у Литургијском Сабрању. Заједно са свештенством храма верни народ и ученици, учествовали су и у резању славског колача. Литургијско славље се потом, из храмова нашег намесништва, пренело у школе лазаревачке општине, где су свештеници, заједно са учитељима, наставницима, професорима и ученицима, резали славске колаче и присуствовали пригодним програмима припремљеним у част највећег српског Просветитеља.