Чланци поређани по датуму: недеља, 12 новембар 2017

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУУ понедељак 13. новембра 2017. године, када наша Црква прославља Свете апостоле Стахија, Амплија и Урвана, Свету Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому служио је Епископ шумадијски Господин Јован.

Епископу шумадијском Господину Јовану саслуживали су протонамесник Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Немања Стојковић. На литургијске прозбе одговарало је свештенство храма Светог Саве са верницима овог насеља.

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА И ЕКСПОНАТА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „РУКА ПРИЈАТЕЉСТВА“У понедељак, 13. новембра 2017. године, одржана је изложба ликовних радова и експоната насталих на радионицама у оквиру пројекта „Рука пријатељства“. Овај пројекaт настао је као плод сарадње ЦО лазаревачке и Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју ОЈ Лазаревац, и са благословом Његовог Преосвештенства Владике шумадијског Господина Јована, реализује се већ пету годину за редом. Присутнима су се на почетку у име центра обратили управник Драгана Томовић и дефектолог Јелена Вукић, а у име ЦО лазаревачке, свештеник Влада Димитријевић. После поздравних речи и захвалности упућене заслужнима за трајање пројекта, окупљени су имали прилику да уживају у византијском појању лазаревачких појаца Предрага Пауновића и Александра Павлића.