Чланци поређани по датуму: понедељак, 10 мај 2021

ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГА САВЕ, У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ

Лаж и сјај светскога богатства, и лепоте свега што се види, и велику љубав родитеља си превазишао, и за Владиком Христом си пошао, а он учи о смирењу и сиротовању, и од њега си оче Саво, постом и молитвама, наследио истинско богатство и прави сјај.
(сједален на јутрењу празника Светога Саве)

У навечерје празника спаљивања моштију Светог Саве, свечано славско бденије у храму Светога Саве на Аеродрому, служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован.

ПРВА ХРАМОВНА СЛАВА У КУСАТКУДана 10. маја 2021. године, када наша света Црква молитвено прославља спомен на догађај спаљивање моштију Светог Саве српског, црквена општина у Кусатку прославила је своју прву храмовну славу.

Храм посвећен Светом Сави и Светом Симеону почео је са градњом благословом блаженопочившег другог Епископа шумадијског Господина др Саве 1998. године, а освећен је 2010. године руком Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, чијим благословом је и додељено да храмовна слава буде данашњи дан.

СЛАВА ХРАМА СПАЉИВАЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ САВЕ У БАРАЈЕВУУ понедељак, 10. маја 2021. године у служена је света Литургија у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву поводом храмовне славе.

Литургију је служио протојереј стеврофор Драгиша Топавловић уз саслужење свештеника Игора Обрадовића, Милорада Михаиловића, Драка Павловића, Жељка Јовановића и ђакона Зорана Станковића.