Чланци поређани по датуму: понедељак, 07 април 2014

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КРАГУЈЕВАЧКОГУ среду четврте недеље поста, 2. априла 2014. године, када наша Света Црква слави Преподобне оце убијене у манастиру Светог Саве Освећеног, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован, служио је Свету Литургију пређеосвећених дарова у храму Светог Великомученика и исцелитеља Пантелејмона.

Епископу су саслуживали aрхијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Зарије Божовић, протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Петар Бранковић, ђакон Небојша Јаковљевић, ђакон Иван Гашић, ђакон Александар Сенић, и ђакон Недељко Дикић.

ДЕСЕТА ДУХОВНА ТРИБИНА У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУДана 04. априла 2014. год. у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и Администратора жичког господина Јована, организована је Духовна трибина на којој је говорио протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић. Тема је била: „Ко је мој ближњи?“ Ово је била јубиларна десета трибина у организацији младеновачке Цркве, а братство храма, на челу са архијерејским намесником протојерејем Жељком Ивковићем, одлучило се на организовање трибина, пошто је постојала велика жеља и потреба верујућих Младеновчана да чују и разговарају са еминентним личностима нашег црквеног и културног живота. Организовање ове Духовне трибине у потпуности је преузело братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.