Чланци поређани по датуму: понедељак, 16 март 2015

У ЕРДЕЧУ АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У III КРСТОПОКЛОНУ НЕДЕЉУ ВЕЛИКОГ ПОСТАВерни народ Крагујевачког насеља Ердеч је руковођен својим парохијским свештеником протонамесником Слободаном Бабићем са великом радошћу и у великом броју дочекао свог Архијереја Владику Јована који је у њиховом храму у трећу недељу Великог поста 15. марта 2015. године служио Свету Архијерејску Литургију. Владики су саслуживали Архијерејски намесник протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Рашко Стјепановић и протођакон Иван Гашић. Апостол је читао чтец Марко Нешић. Својим појањем Литургију је улепшао професор појања у крагујевачкој богословији г. Немања Старовлах.

ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ ОД УПОКОЈЕЊА ИГУМАНИЈЕ МАНАСТИРА ВОЉАВЧЕ ТАЈСЕТреће недеље Великог поста у суботу 14. марта 2015. године епископ шумадијски Господин Јован служио је заупокојену литургију и парастос мати Тајси у манастиру Вољавчи. Саслуживали су свештеници: протојереј-ставрофор Миладин Михајловић, протојереј-ставрофор Радомир Ракић, протојереј Радосав Јаћимовић и протонамесник Небојша Ракић.

Епископ Јован се обратио вернима беседом и нагласио у беседи велики значај вере за наше спасење, а наша вера је пре свега вера у васкрсење мртвих и живот будућег века. Због тога је наша вера, вера исконске и најчистије радости. Оваква вера је истовремено и једина утеха нама када се опраштамо од наших ближњих. Оваквом вером је живела у монаштву и не само живела већ се са оваквом вером и упокојила мати Тајса. Владика се на крају захвалио свима који су дошли да се придруже молитвама за покој душе мати Тајси.