Чланци поређани по датуму: уторак, 08 септембар 2009

ImageОд данас се на нашем сајту, у рубрици „Епископ“ налази нова биографија Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована. Замењена је претходна биографија која је обухватала само период до избора за Епископа шумадијског 1. септембра 2002. године. У новом животопису нашег Владике додати су неки нови подаци о времену искушеништва, школовања, монаштва, игумановања у Студеници и архипастирског рада као Епископа тетовског и Епископа западноамеричког.

Припремљен је нови део биографије о седмогодишњем управљању Владике Јована Црквом Божијом у Шумадији. Нарочита пажња поклоњена је настојању Епископа Јована да обнови и унапреди литургијски живот у Епархији, као и подизању и обнови храмова, старању о свештеничком подмлатку...

ИСПОЛА ЕТИ ДЕСПОТА!

ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ КОНАКА У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВАЦУ понедељак 7. септембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз присуство сестринства манастира Прерадовац и у присуству приложника и добротвора, освештао је темеље новог велелепног манастирског конака.