Чланци поређани по датуму: недеља, 01 децембар 2013

КО ЖИВИ ПО ДУХУ СВЕТОМЕ, ЊЕГА ДУХ СВЕТИ ВОДИ И РУКОВОДИУ четвртак првог дана Божићног поста Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење свештенства овога светога храма и јерођакона Прокопија из Сиријске Цркве.

ПРЕДАВАЊЕ У ПАРОХИЈСКОМ ДОМУ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ У ПЕТКИУ понедељак, 25. новембра 2013. године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора жичког Господина Јована, одржано је предавање у парохијском дому храма Свете Петке у Петки, на тему „Историја српске писмености“.

Предавање је организовала парохија петчанска у сарадњи са Саветом месне заједнице „Петка“ и ПДР ДОО „Колубара“ на челу са господином Бранком Миливојевићем.

Предавач и гост парохије петчанске био је академик др. Јован Деретић, а окупљене вернике на почетку предавања поздравио је свештеник Војислав Одавић.

ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ У ПОЖЕГИЛитургијска заједница Цркве Божје која привремено борави у Пожеги имала је изузетну радост да дочека архијереја шумадијског Господина Господина Јована који је у светотајинску брачну заједницу увео господина Младена Миливојевића, теолога и катихету и Ивану Крсмановић, (дипломираног биолога). У овом црквеном догађају учествовали су архимандрит студенички Тихон, архимандрит Арсеније из Краљева, архимандрит Тимотеј вазнесењски, сви пожешки свештенослужитељи, као и свештенослужитељи и ђакони са других страна, народ Божји, званице и велики број деце. На радост око које су сви били окупљени додата је још једна; старешина цркве пожешке отац Ненад Величковић одликован је правом ношења напрсног крста и тиме добио чин протојереја-ставрофора.