Чланци поређани по датуму: субота, 05 јануар 2019

ЗАТВОРСКА КАПЕЛА У КРАГУЈЕВЦУ ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈУ СЛАВУ Свети благовеститељ апостол Матеј у свом Јеванђељу говори: “Наг бејах и оденусте ме, болестан бејах и посетисте ме, у тамници бејах и дођосте ми”. Црква Божија у Шумадији, у навечерје Христовога рођења, на дан Свете Анастасије Узорешитељнице, возглављена својим Епископом, Његовим Преовештенством Господином Јованом, посетила је штићенике и запослене у Окружном затвору града Крагујевца. На светој архијерејској Литургији Преосвећеном су саслуживали: протонамесник Бранислав Матић, протонамесник Немања Младеновић, протођакон Иван Гашић, ђакон Урош Костић и ђакон Александар Ђорђевић. За певницом је био отац Иван Антонијевић.

ЦРКВЕНА ОПШТИНА АЕРОДРОМ ПОМОГЛА НАЈУГРОЖЕНИЈЕУ току Божићног поста 2018/19. ЦО Аеродром је у сарадњи са фондом “Човекољубље” организовала хуманитарну акцију.

Обзиром да се налазимо у хладном периоду, пуном породичне топлине која нас прати кроз све недеље до Божића, одлучили смо да та помоћ буде упућена баш онима којима та топлота у неком делу недостаје. Помоћ (чизме, патике, чарапе, рукавице, кабанице, скафандери, средства за личну хигијену) је послата најугроженијем слоју нашег становништва.