Чланци поређани по датуму: уторак, 03 септембар 2019

ОДРЖАН МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЦРКВИ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ Поводом почетка нове школске године, у уторак 3. септембра 2019. године, на дан када у Цркви прослављамо светог апостола Тадеја, одржан је молебан у храму Преподобне Мајке Параскеве у насељу Колонија у Смедеревској Паланци.

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЈАГОДИНИ У Јагодини су 3. септембра 2019. године, подне и вече били обојени свечарском атмосфером. Посебно су овом приликом били почашћени Школска управа за Поморавски управни округ са свим ученицима и запосленима у систему државног и приватног образовања и васпитања на територији града Јагодине. Почашћени су били духовно и просветно.

ЕПИСКОП ЈОВАН: “ПОТРУДИМО СЕ ДА ПРЕПОЗНАМО ШТА ЈЕ ОД ЧЕГА ВРЕДНИЈЕ У ЖИВОТУ”У уторак, 3. септембра 2019. године, када наша Црква прославља светог апостола Тадеја, свету мученицу Васу са децом њеном, као и свештеномученика Рафаила Шишатовачког, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Вашариште. Епископу су саслуживали протонамесник Александар Сенић и ђакон Урош Костић.