Чланци поређани по датуму: петак, 10 септембар 2021

ПРЕПОДОБНИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ: БЕСЕДА НА УСЕКОВАЊЕ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉАУ Име Оца и Сина и Светога Духа! Данас, данас је мали Велики Петак, други Велики Петак. Јер, данас је погубљен највећи између свих рођених од жена - Свети Јован Крститељ и Претеча Господњи. На Велики Петак људи су Бога убили, Бога распели. На данашњи свети велики празник људи су убили највећег човека. Највећег, то кажем не ја. Шта ће моје похвале великом и славном Претечи Господњем, кога су уста Господња похвалила више него икога од људи, више него икога од Апостола, од Анђела, од Пророка, од Праведника од мудраца. Јер су уста Госпдоња изрекла за њега: Ово је највећи између свих рођених од жена. Нема веће похвале у овоме свету.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМАУ петак, 10. септембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у насељу Виногради.

Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац, протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Саша Павловић.

Упокојила се у Господу протиница Емилија Анђелковић

“Благо гробу што свијетли у тами кад му кандило пале нараштаји!”

У сутон празника Светог Апостола Тита, у уторак, 7. септембра ове године, хришћански, безболно, непостидно и мирно, баш као што се служитељи Божијег Олтара свакодневно моле, упокојила се у Господу протиница Емилија-Мила Анђелковић, супруга умировљеног пароха жабарског, крстоносног протојереја Тихомира Анђелковића.