Чланци поређани по датуму: понедељак, 13 септембар 2010

САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА – СЛАВА ЦРКВЕ У ЈУНКОВЦУ КОД ТОПОЛЕНа дан Сабора српских светитеља 12. септембра 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је поводом храмовне славе Свету Архијерејску Литургију у селу Јунковцу надомак Тополе.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић са свештенством и ђаконством Епархије шумадијске.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР ДРАГОЉУБ ЈОВАНОВИЋ ДУГОГОДИШЊИ ПАРОХ ЈАГОДИНСКИПосле дуге и тешке болести у петак, 10. септембра, у болници у Јагодини упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Драгољуб Јовановић, дугогодишњи парох II јагодински при храму Светих апостола Петра и Павла.

Опело је у суботу, 11. септембра у 16 часова, у препуном храму Св. ап Петра и Павла, служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење двадесет двојице свештеника и тројице ђакона.

СВЕЧАНА ЛИТИЈА ОД ЈАГОДИНЕ ДО МАНАСТИРА ЈОШАНИЦЕУ суботу, 12. септембра, кад Света Црква прославља Св. Јована, Претечу и Крститеља и када се сећа дана Усековања главе његове од Ирода и Иродијаде и ћерке јој Саломије, благочестиви јагодинци предвођени Његовим Преосвештенством Епископом шумадијским Господином Јованом и својим свештенством кренули су у 13.00 `часова у свечану литију из Старе цркве у Јагодини до манастира Јошанице поводом прославе славе манастирске капеле Сабора српских светитеља.