Чланци поређани по датуму: уторак, 08 мај 2018

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР РАДОСАВ МИЈАТОВИЋНа Марковдан лета Господњега 2018. године, у раним јутарњим сатима упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Радосав Мијатовић пензионисани парох јагодински, дугогодишњи старешина храма Светих апостола Петра и Павла и намесник левачки.

Прота Радосав Мијатовић рођен је 1932. године у селу Секуричу у Левчу од оца Милана и мајке Љубице у чијем је крилу упознао и заволео свога Господа. Основну школу завршава у свом родном селу Секуричу, а затим завршава два разреда Гимназије у Јагодини. Након тога у жељи да се обогати непролазним Духовним даровима он се одазива Христовом позиву: “Ко хоће за мном да иде нека се одрекне себе, узме крст свој и пође за мном”, и одлази у царски град Призрен 1947. године, где уписује Богословију “Светих Кирила и Методија”.

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У БРЕСНИЦИНа дан Обретења моштију светог Јоаникија Девичког, 9. маја 2018. године, прослављена је храмовна слава у крагујевачком насељу Бресница. Овај храм, који је јединствен по томе што је једини храм који је посвећен светом Јоаникију Девичком, био је премали да под своје сводове прими вернике који су дошли да учествују у литургијском прослављању патрона и молитвеника Бреснице.