Чланци поређани по датуму: субота, 07 децембар 2019

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ЦРКВИ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ суботу, 7. децембра 2019. године, када наша света православна Црква прославља свету великомученицу Екатарину, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Смедеревској Паланци.

Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори: Велибор Ранђић, Бранко Зелен, гост из Епархије београдско-карловачке, Драгиша Савић, игуман манастира Пиносава Петар (Драгојловић), протонамесници: Драган Милутиновић, Драган Икић, Слободан Сенић, Ненад Петровић, протођакон Иван Гашић, јерођакон Јован (Прокин), ђакон Владимир Степановић, као и многобројни народ и ученици веронауке, који су дошли у пратњи својих вероучитеља: Мирка Савића, Милоша Савића и Срећка Милошевића.

ИЗВЕШТАЈ АКЦИЈЕ “ГЛАДАН БЕЈАХ” БРАТСТВА ХРАМА СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУПрвог дана месеца децембра 2019. године, оброци које смо скупили у току Часног поста су сви искоришћени, тако да смо, са овим датумом, престали са дељењем оброка.

Укупно 1225 оброка је подељено и употребљено у периоду од Васкрса до 1. децембра. Тако смо у мају поделили 308 оброка, у септембру 273 оброка, у октобру 346 оброка и у новембру 298 оброка.

“СУСРЕТ ДУХОВНЕ ПЕСМЕ И ПОЕЗИЈЕ” ПРИ ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА СЕРОДРОМУУ четвртак, 5. децембра 2019. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а у циљу обележавања осмовековног постојања наше свете Српске православне цркве, драмски студио “Лепеница”, крагујевачки писци и песници у сарадњи са братсвом храма Светога Саве организовали су програм под називом “Сусрет духовне песме и поезије”.