Чланци поређани по датуму: понедељак, 07 јануар 2008

Божић КрагуејвацПравославна црква данас слави рођење Сина Божијег, Његов долазак у свет, Његово рођење у телу. Рођење Христа Спаситеља, Бога Који је постао човек, од Пресвете Дјеве Марије Богородице и Духа Светог, највеће је чудо Неба и Земље, историје и вечности, овога и онога века и света.

У овај празнични дан, Бадњидан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице уз саслужење свештенства Саборног храма.

Bozic KragujevacХристово рођење по телу као и празници који му претходе, са великом радошћу прослављени су у Старој Цркви. Светом Литургијом на Бадњи дан отпочело је празновање Христовог Рођења. У вечерњим часовима одслужено је велико повечерје са свечаним празничним јутерњем. Част да унесу бадњак припала је као и ранијих година градоначелнику града Крагујевца господину Верољубу Стевановићу и председнику црквене општине господину Вукмиру Миленковићу. Градоначелник је пожелео свештенству и народу пуно љубави, слоге, мира и добре воље којима зрачи лик витлејемског Богодетета.