Чланци поређани по датуму: уторак, 13 децембар 2016

ПОСЛЕДЊИ ОПРОШТАЈ ОД НАШЕГ ДРАГОГ ВЕРОУЧИТЕЉА ДРАГАНА СТЕПКОВИЋА Тамо где је Христос тамо је Царство Небеско!

Многобројна родбина и пријатељи са тугом и болом 11. децембра 2016. године, у родном Саранову, опростила се од вероучитеља Драгана Степковића.

У јутарњим сатима служена је Заупокојена Литургија у храму Успења Пресвете Богородице, а у 13 часова, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је са свештенством и монаштвом Епархије шумадијске, свештеницима из других епархија, школским друговима покојног Драгана, служио опело у препуном храму.

“ЗАИСТА ВАМ КАЖЕМ, АКО СЕ НЕ ОБРАТИТЕ И НЕ БУДЕТЕ КАО ДЕЦА, НЕЋЕТЕ УЋИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО” (Мт. 18 3)У сусрет Детињцима, ђаци одељења IV/1 ОШ “Карађорђе” из Тополе мотивисани хришћанским врлинама богољубља и човекољубља прикупили су помоћ у виду намирница и заједно са својом учитељицом Слађаном Делић, својим родитељима, међу којима су и свештеници Никола Симић, парох жабарски, и протонамесник Александар Петровић, парох тополски, упутили се ка једном од најсиромашнијих житеља тополске општине деки Драгославу Јанковићу из села Загорица.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БАТОЧИНИУ суботу 10. децембра 2016. године Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Баточини. Саслуживали су му архијерејски намесник протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Спасоје Јанковић, протојереј-ставрофор Звонимир Витић, и протонамесници Веселин Селенић, Саша Антонијевић и Дејан Шишковић.