СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ХРАМА СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУ

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ХРАМА СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУУ попразнству Васкрсења Христовог, када сав православни народ прославља победу живота над смрћу, верни народ насеља Аеродром заједно са својим свештеницима свечано је прославио своју храмовну славу спаљивање моштију Светога Саве.

Прослава храмовне славе започела је у суботу 9. маја када је Владика Јован заједно са још двaнаест свештенослужитеља и четворицом ђакона служио празнично Бденије. На Бденију је певао октет Саборног храма „Свети Роман Мелод„ и ученици Богословије „Свети Јован Златоусти“.

По завршеном богослужењу Преосвећени Владика Јован је братству храма честитао славу. Из гроба Христовог засијала је светлост која просијава сваког човека. Та светлост засијала је и из гроба Светог Саве и онда када је непријатељ покушао да његово нетрулежно тело спали, рекао је Епископ шумадијски. Данас Свети Сава за све генерације Срба сија непролазном светлошћу Христовог Васкрсења јер је ишао путем Христа Богочовека.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Сутрадан у недељу одслужена је Света Литургија на којој је началствовао ректор Богословије Светога Јована Златоуста протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, уз саслуживање десеторице свештеника и двојице ђакона. На Литургији је беседио парох десимировачки протојереј–ставрофор Живота Марковић. Прота Живота је у својој беседи надахнуто говорио о лику и делу Светога Саве, истичући његове заслуге за свеколики Српски род. Његове молитве пред Престолом Божијим јесу пут ка Царству Небеском.

После опхода око храма пререзан је славски колач, а домаћин славе господин Дејан Браковић је предао део славског колача новом колачару за следећу годину господину Ненаду Живановићу.

Након свега уследила је трпеза љубави коју је припремио господин Дејан Браковић.

Братство храма