Одштампајте ову страницу

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У СЕЛУ ЦЕРОВАЦ

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У СЕЛУ ЦЕРОВАЦ Трећега дана Свете Педесетице, када наша Црква слави успомену на силазак Светога Духа на Св. апостоле и ученике, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у новосаграђеном храму, у селу Церовац надомак Крагујевца.

Епископу су саслуживали свештеници крагујевачког и лепеничког намесништва на челу са архијерејским намесником крагујевачим протојерејем–ставрофором мр Рајком Стефановићем и пензионисаним свештеником протојерејем-ставрофором Драгославом Степковићем.

Остаће упамћено да је у предивном духовном амбијенту, уз присуство великог броја благочестивог народ из околних шумадијских села Десимировца, Лужница, Пајазитова, Грбица и Чумића, одслужена први пут на дан храмовне славе Света Архијерејска Литургија. Није случајно да је и ова светиња у Шумадијској епархији посвећена Педесетници, јер све што се дешава у Цркви дешава се Духом Светим. То је између осталог у својој беседи истакао Владика Јован. У сваком човеку пребива Дух Свети. Од нашег хришћанског живота зависи да ли је то Дух доброте, или је то Дух зла.

Б еседа епископа шумадијског Г. Јована у Церовцу

После замвоне молитве Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је пререзао славски колач. Литургијско славље настављено је заједничком трпезом љубави.

 

протојереј-ставрофор Живота Ст Марковић, парох десимировачки