ПРЕДПРАЗНСТВО ИЗНОШЕЊА ЧАСНОГ КРСТА У СТАРОЈ ЦРКВИ

ПРЕДПРАЗНСТВО ИЗНОШЕЊА ЧАСНОГ КРСТА У СТАРОЈ ЦРКВИУ четвртак 13. августа, на Госпојинске покладе, Епископ Шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви уз саслужење братства овог храма.

Говорећи текстуром беседништва Св.ап.Павла, Владика Јован је проповедајући на данашње Јеванђеље по Мт зач.43., поучио верни народ управо ономе о чему је својевремено овај апостол говорио Цркви у Коринту: да је улога појединца у процесу самопознања и узрастања Христовом мером раста, заправо процес који увек делује у правцу нас самих, али у контексту заједнице, тј. пре свега у односу хришћана једних према другима и у односу свих према Богу, заокружујући овиме став да је пуноћа и смисао хришћанског живота, живот у Цркви. Зато је Владика Јован посебно аргумантовао и додатно разрадио став апостола Павла о потреби праштања, љубави и узајамној помоћи једних другима у Цркви Христовој.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Старој цркви у Крагујевцу - 13. август 2009. године

Након одслужене литургије, Владика Јован је са братством оваог храма договорио детаље у вези са сутрашњом прославом славе крстионице која је посвећена Часноме Крсту.

 

ђакон Мирослав Василијевић