ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА И ЗВОНА У ЛОВЦИМА

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА И ЗВОНА У ЛОВЦИМАУ уторак, 8. септембра када Света Црква прославља Свете мученике Андријана и Наталију, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован освештао је нове крстове и звоно за нови храм Свете Тројице у селу Ловци поред Јагодине.

Ово је био веома велики благослов за мештане овог села доласком њиховог првојерарха, јер ће ускоро у храму, око кога су се веома трудили, почети и да се служи Света Литургија. То је нарочито Владика и истакао у својој беседи, наглашавајући значај Свете Литургије за све нас. Он је изразио наду да ће ова звона позивати народ у Цркву, а да ће крст као знак победе бити свима на благослов и на победу, а не на осуду, и да ће се народ у храму осећати као на небу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Ловцима - 08. септембра 2009. године

На крају су љубазни домаћини, на челу са протонамесником Петром Видаковићем, припремили трпезу на којој нас је председник црквене општине потсетио на историју градње овог храма почевши од 1995. године до данас. Оно што је занимљиво је да је идејно решење за овај храм дао архитекта Бранко Пешић, а пројекат урадила његова асистенткиња Љиљана Танасијевић која је родом из Ловаца.

јереј Миломир Тодоровић