ПРОСЛАВА СВ.ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ И ОБРЕЗАЊА ГОСПОДЊЕГ У МАРШИЋУ

ПРОСЛАВА СВ.ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ И ОБРЕЗАЊА ГОСПОДЊЕГ У МАРШИЋУЕпископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Маршићу уз саслужење Архијерејског намесника лепеничког Сава Арсенијевића, протојереја ставрофора Рајка Стефановића и Небојше Младеновића, јереја Бранислава Матића и Владимира Ћировића и архимандрита манстарира Јошанице о. Јефтимија.

Беседећи верноме народу Владика Јован је нарочито подцртао значај и допринос Василија Великог у литургијском богословљу наглашавајући да је и за нас не само обавеза већ и једини образац да богослужење поимамо пре свега кроз сопствено активно учешће у заједници са Господом Исусом Христом. То је једино могуће ако, по речима Владике Јована, будемо били људи и будемо чинили добра дела једних према другима. Почетак пута сједињења са Господом и нашега спасења  јесте послушност у испуњавању воље Божије.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Маршићу

Након одслужене литургије, Владика је обишао радове на изградњи парохијског дома у Маршићу, а потом је у сали маршићке Основне школе одржана трпеза љубави.

ђакон Мирослав Василијевић