Одштампајте ову страницу

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИУ организацији Црквене општине јагодинске и свих јагодинских Средњих школа у петак, 22. јануара 2010. године одржан је осми по реду Светосавски турнир у Хали спортова у Јагодини.

У оквиру припреме прославе Светог Саве, већ традиционално, у Јагодини се одржава Светосавски турнир на који учествују све Средње школе. Као и предходних, и ове године, у међусобним надметањима средњошколаца од спортова су били заступљени рукомет, кошарка и фудбал. Посебан печат овој манифестацији су дали вероучитељи и професори осталих предмета који су одиграли у ревијалном делу турнира фудбалску утакмицу. У паузама између утакмица и на полувременима наступала је плесна група '' Ла Луна'' чији су чланови такође ученици и који су хтели на овај начин да дају свој допринос у што бољој организацији.

Ово је свакако био покушај да Црква и на овај начин шири своју мисију у свету, и да поред оне духовне бриге на часовима Верске наставе, покуша да се брине и о телу, као Божијој творевини коју треба принети Богу. Још је Климент Александријски у 3. веку говорио да су ''младићима корисна такмичења у гимнастици, а такође и игре лоптом - све то оснажује тело''. Тело пре свега као део човековог бића и као сасуд Духа Светога.

Свим учесницима Црква Св. ап. Петра и Павла је обезбедила мајице са печатом Светог Саве, а победницима пригодне поклоне.

јереј Миломир Тодоровић