НЕДЕЉА МИТАРА И ФАРИСЕЈА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ

НЕДЕЉА МИТАРА И ФАРИСЕЈА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ Светом Архијерејском Литургијом у препуном Светоуспенском Сабарном храму у Крагујевцу прослављена је недеља Митaра и Фарисеја. Литургијом је началствовао Првојерарх шумадијски Господин Јован, а саслуживали су свештеници овога храма на челу са старешином протојерејом - ставрофором Заријем Божовићем.

Верном народу Шумадије који је са одушевљењем примио вест о избору Епископа нишког Г. Иринеја за Патријарха српског, обратио се богонадахнутом беседом Владика Јован. Епископ шумадијски је позвао на јединство, љубав и молитву, на све оне врлине које су потребне човеку хришћанину који живи у Цркви. Избор новог Патријарха Г. Иринеја кога је Дух Свети у ова тешка времена послао нашем роду, потврда су тог јединства и саборности на коме почива Српска православна црква. На нама је да уз новог Патријарха чија је улога обједињујућа, сачувамо дух саборности и заједништва.

Беседа епископа шумадијског у Саборној цркви у Крагујевцу

Владика Јован је још једном позвао на благодарност и молитву, да се непрестано захваљујемо Богу што нам је подарио тако доброг Патријарха.