БОГ НАМ ЈЕ ДАО СВАКИ ДАН ДА ЧИНИМО ДОБРА ДЕЛА

ТемнићОвим речима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован обратио се верном народу темнићког краја приликом освећења темеља за парохијски дом при Храму Свете Тројице у Горњем Катуну на дан Светог Гаврила Лесновског 29./16. јануара 2010. године.

“Пазимо на време јер је Господ казао да ће нам судити у ономе у чему нас затекне... Водимо рачуна о времену и пазимо нашта време трошимо јер нам од сваког тренутка зависи да ли ћемо вечност провести са Богом или без Њега. Управо зато је потребно да стално имамо осећај као да ће Господ сваког трена доћи и да се том сусрету радујемо као што се радујемо сусрету са својим ближњима које дуго нисмо видели јер већег и вољенијег пријатеља од Господа немамо”.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Темнићу

Након освећења темеља верни су са својим Владиком узели учешће у трпези љубави након које је Његово Преосвештенство обишао Цркву Успенија Пресвете Богородице у Варварину и Цркву Свете Тројице у изградњи у Доњем Катуну, где је истакао да је темнићки крај постао право градилиште не само Цркава и домова већ и оне најважније живе Цркве Христове.

Јереј Срђан Миленковић