НА СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ

НА СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ На Света Три Јерарха који се ове године по Великом типику славе дан раније у четвртак , Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви у Крагујевцу, уз саслужење братства овога светога храма и госта, умировљеног проте Радослава Сенића.

Надахнутом беседом Првојерарх шумадијски указао је на речи Јеванђелиста Матеја садржаним у 11. зачалу, које говори да вера у Бога треба да буде потврђена нашим добрим делима. Без љубави која нам је дата од Бога, живот овде на земљи не би имао смисла. Зато је љубав јача од свега , напомено је Владика Јован.

Говорећи о тројици Великих Учитеља Цркве Христове, Владика је подсетио на бурна времена и догађаје из живота ова три светитеља, на њихов велики значај у Историји Цркве. Својим снажним ставом, речју која је била оштрија од мача, они су били истински служитељи Бога Живога и Истинитога. На крају своје беседе Владика Јован је позвао да живимо животом достојним хришћана, да нам Господ Исус Христос буде мера за све.

ђакон Мирослав Василијевић