Одштампајте ову страницу

ТЕОДОРОВА СУБОТА - АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РОГОЈЕВЦУ

ТЕОДОРОВА СУБОТА - АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РОГОЈЕВЦУ Светом Архијерејском Литургијом у препуном храму Преподобне мати Параскеве у Рогојевцу прослављена је Теодорова субота. Литургијом је началствовао Првојерарх шумадијски Господин Јован, а саслуживали су свештеници: јереј Срећко Зечевић и јереј Дејан Лукић.

После прочитаног јеванђелског зачала Преосвећени Владика је у својој богонадахнутој беседи говорио о смислу и значају поста. Пост не треба да прихватимо као наредбу, него као Благослов Божији. Ако покушамо да се уздржимо од злобе, пакости и мржње, веома брзо осетићемо плодове поста. Епископ шумадијски позвао је и на међусобно праштање.Бити спреман да у сваком тренутку опростиш брату свом, јер је то једини начин да станеш пред Лице Божије, и да окусиш од вечног пића Тела и Крви Христове.

Беседа епископа шумадијског у Рогојевцу

На позив свештеника: Са страхом Божијим и вером приступите, мноштво верног народа, пришло је Чаши причесној, да би себе обожило и охристовило живоносним и животодајним Телом и Крвљу Преображеног, Распетог и Васкрслог Сина Божијег, и на тај начин поново постали учасници Тајне Вечере Његове.

После завршене Литургије, старешина храма Преподобне мати Параскеве јереј Дејан Марјановић, уприличио је трпезу љубави за Преосвећеног Владику и госте.