Одштампајте ову страницу

ГОРЕ ИМАЈМО СРЦА

ГОРЕ ИМАЈМО СРЦАНа Светога пророка Јеремију на радост благочестивог народа у Виноградима, Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке служио је Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење јереја Милана Петровића и Мирољуба Миладиновића.

У беседи окупљеном народу Преосвећени указује “да је срце наше средиште нашега свеукупног (вида, знања, ...) живота”. Зато је веома битно чиме је оно испуњено. Да се трудимо да оно буде испуњено вером у Бога, јер нам вера дарује да видимо и знамо да да смо по Божијем промислу саздани и да се по Његовом промислу одвија наш живот (“Положи сву наду на Господа, јер он неће дати да страда праведник”.). Вером се страх изгони напоље. Јер када поверујемо наше мисли, осећања, воља,.. читаво срце наше постаје богонадахнуто, и из срца нашег тада зрачи светлост, љубав, правда…, јер у срцу је Христос који се у њега усељава, само ако ми својом слободом желимо да Он дође.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована 

Вера обнавља срца наша, истакао је Преосвећени Владика и тако обновљени све ново творимо.Света Литургија нам свагда открива то ново небо и нову земљу, небески Јерусалим ,јер у њој и кроз њу ми смо домаћи Божији, по благодати причасници Царства Божијег, које је дошло у срца наша.

јереј Мирољуб Миладиновић