РУКОПОЛОЖЕЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ Сабрана око Tрпезе Господње Црква је и данас 21. августа, славећи светитеље Господње, славила Васкрслога Христа и свето име Његово, које их је и прославило. Свети Емилијан Исповедник и преподобни Зосим Тумански, ради чијег смо се имена окупили, својим животом и својим делима су прихватили Васкрслога Христа.

На овај дан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу, уз саслужење свештенства Саборног храма, а верни народ је био у прилици да по милости и благодати Божијој, а по предању Светих Апостола у оквиру Свете Литургије учествује у Светој тајни рукоположења. Преосвећени Владика Јован је увео у ред клира дипломираног теолога Ненада Илића.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована на рукоположењу у Саборној цркви у Крагујевцу

Обраћајући се верном народу и ђакону Ненаду Владика Јован је нагласио да је велика радост за Епархију шумадијску рукоположење новог посленика на њиви Господњој јер је свештенство велики дар Божији роду људском. Узвишеност свештеничке службе која се не може поредити ни са једном службом на земљи, утолико је већа, јер се пастиру на старање поверавају људске душе. Владика је позвао новорукоположеног ђакона да непрестано бди и стражи над собом, да кроз свештеничку службу себе духовно усавршава и изграђује. Једном пастиру је пре свега потребно да има страха Божијег у себи, јер нам то помаже да не скренемо са пута који води у живот вечни .

јереј Срећко Зечевић