Одштампајте ову страницу

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У КЛОКИ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У КЛОКИПетнаесте недеље по Духовима, на дан свештеномученика Иринеја, Епископа Лионског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у селу Клоки и освештао темеље новог конака.

По освештењу конака и узидања темељне повеље, Литургија је почела у 8,30. Саслуживало је опленачко свештенство са својим намесником протојерејем-ставрофором Миладином Михаиловићем и протојерејем-ставрофором, намесником младеновачким Драгољубом Ракићем, који је опслуживао ову парохију пре 42 године.

По прочитаном Јеванђељу Епископ је поздравио верни народ. У беседи Епископ је нагласио да је наш Бог, Бог живота. Затим је говорио о начину постојања Божијег, а то је Љубав, и потом, у контексту прочитаног Јеванђеља, говорио о љубави према Богу и људима.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Клоки

По завршеној Литургији, на којој је заједничкој Чаши и Хлебу приступио велики број причасника, уследило је послужење у парохијском дому и трпеза љубави коју је припремио јереј клокачки Дејан Динић са својим парохијанима.

 

јереј Никола Симић