Одштампајте ову страницу

СВЕТОСАВСКИ ЧАСОПИС РАСТКО БРОЈ 7

СВЕТОСАВСКИ ЧАСОПИС РАСТКО БРОЈ 7“Човек који ствара је икона Господа Бога Створитеља...”

Основна школа “17.октобар” у Јагодини обележила је још једну годишњицу свог постојања. Као и сваке године, саставни део прославе Дана школе била је и промоција школског часописа “Растко”. Идеју за оснивање часописа дао је вероучитељ Борис Милосављевић, који је уједно и уредник часописа, а чијом заслугом преко педесет ученика, чланова новинарске секције учествују у његовом креирању.

Пред нама је седми број “Растка” који поред тема из наше православне вере, садржи и теме из школског живота. Поред сталних рубрика: Ризница живота, Житија Светих, Добар савет злата вреди, Људи и догађаји, Интервју и Спорт, часопис је улепшан ликовним радовима и мислима ученика млађих разреда.

Промоција часописа одржана је 16. октобра пред пуном салом Центра за културу у Јагодини, на којој су говорили ђаци новинари као и сам уредник.  Уредник, вероучитељ Борис је истакао да је човек позван да слободно љубављу ствара и да тиме он јесте икона Господа Бога Створитеља. Затим је позвао све присутне да се боре против користољубља, које за последицу има равнодушност и подсмех а које иза себе не оставља баш ништа значајно.

Mожда nајлепша порука коју часопис “Растко” шаље својим читаоцима је садржана у реченици ученика трећег разреда Данила Вујичића: “Људи идите у цркву стално и волите свој живот непрестано”.

Часопис РАСТКО бр. 7

Педагог школе
Марина Антонијевић